ميرا الاموره عضو مميز
عدد المساهمات : 110 تاريخ التسجيل : 06/12/2009
| موضوع: طاجن لسان العصفور والشعرية بالخضار والكلاوى الأحد مايو 30, 2010 7:50 am | |
| المقادير : 2.5 كوب لسان عصفور وشعرية جافيين كوب بسلة وجزر مسلوقين كوب فاصوليا مقطعة و ومسلوقة + كوسة مقطعة ( ان وجد ) 2 ثمرة بطاطس مقشورة ومقطعة مكعبات كوب عصير طماطم ربع كيلو لحم مفروم معصج او ريع كيلو كبد وقوانص فراخ اوربع كيلو كبد وكلاوى لحمة مستوى مع قطع البصل 2 كوب شوربة ( لحمة او فراخ ) ملح وفلفل وشطة ( حسب التذوق ) الطريقة : 1- يتم تحمير اللسان العصفور والشعرية حتى يأخذ اللون الذهبى 2- يتم اضافة جميع الخضروات وتقلب معا لمدة دقيقتين 3- يتم اضافة (اللحم المفروم المعصج او الكلاوى او القوانص )ونستمر فى التقليب 4- نضيف عصير الطماطم ونترك المقدار شوية على النار ونضيف اى نوع شوربة ( لحمة اوفراخ ) 5- نهدىء النار ونترك المقدار يستوى وبعد بدء النضج يتم وضع المقدار فى صينية بيركس لتدخل الفرن ويمكن اضافة نصف كوب شوربة اذا لزم الأمر 6- تترك فى الفرن ربع ساعة على الرف السفلى وربع ساعة على الرف العلوى وعندما تأخذ اللون الذهبى الوردى تخرج من الفرن وتغطى بفوطة حتى لاينشف الوش. 7- تقطع قطع مثل المكرونة بالباشمل وتقدم مع دبابيس فراخ محمرة اوكفتة بالفرن او فراخ بانيه او ريش مشوية اومعمولة بالفرن ( مع الطاجن لترشيد الأستهلاك ) + سلطة ذبادى | |
|
عانيت بسكااات
عدد المساهمات : 24 تاريخ التسجيل : 11/04/2010 العمر : 35
| موضوع: رد: طاجن لسان العصفور والشعرية بالخضار والكلاوى الجمعة يونيو 11, 2010 9:19 pm | |
| | |
|
مسلمة وافتخر عضو مميز
عدد المساهمات : 104 تاريخ التسجيل : 27/02/2010 العمر : 45
| موضوع: رد: طاجن لسان العصفور والشعرية بالخضار والكلاوى الأحد يونيو 13, 2010 6:14 pm | |
| | |
|
ana 7abibat baba عضو مميز
عدد المساهمات : 647 تاريخ التسجيل : 13/02/2010 العمر : 35 الموقع : http://mead0o015.ahlamontada.net/forum.htm
| موضوع: رد: طاجن لسان العصفور والشعرية بالخضار والكلاوى الأحد أغسطس 08, 2010 3:17 am | |
| جدآ رااااائعه يعطيك العاااافيه | |
|